2020 Hyundai Sonata Hybrid Bütün Ayrıntıları İle Tanıtıldı

Hyundai geliştirdiği Active Shift Control (ASC) sistemini tanıttı. Yakıt tüketimini azaltan ve vites aralarını kısaltan teknolojinin Sonata modelinde kullanılacağını belirtti ve bugün 2020 Hyundai Sonata Hybrid ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Yeni nesil Sonata örnek alınarak geliştirilen model tasarımındaki detaylar ile farkını gösteriyor bizlere. Aracın ön yüzündeki çizgiler ve arka stop lambalarıyla birleşen küçük spoyler değinilen farklı detaylar arasında.Aerodinamik odaklı jantları ise bu modelin diğer modellerden ayıran önemli bir detayı.

Yeni Sonata Hybrid Tavanındaki Güneş Panelleri

En belirgin özelliği olan solar tavan sistemi ile 2020 Hyundai Sonata Hybrid söz konusu olan bu sistemi ile aracın bataryasını şarj ediyor. Solar tavan sistemi ile günde 6 saat şarj olan araç bir senede 1,300 kilometre fazla menzil sağlıyor.

En belirgin özelliklerinden olan Active Shift Control (ASC) teknolojisi vites aralıklarını %30 oranında azaltması ve aynı anda yakıt kullanımında tasarruf sağlamasının yanında araçtaki sürtünmeyi en aza indirerek aracın şanzıman dayanıklılığını kuvvetlendirdiği belirtiliyor.

2020 Hyundai Sonata Hybrid’in kaputunun içinde Smartstream G2.0 GDİ HEV adlı motoru görev yapıyor. 152 beygir güç ve 188 Nm tork üreten benzinli ünite, gücünü 6 ileri hibrit şanzımanla tekerleklere iletiyor. 52 beygir güç ile 205 Nm tork üreten elektrik motorunun da yardımıyla bütün güç 195 beygire tırmanıyor. Bu kombinasyonla 2020 Hyundai Sonata Hybrid’in 100 km’de 4.9 litre yakıt harcadığı söyleniyor.

Digital Key fonksiyonunu da içeren araç. Bu özelliği ile akıllı telefon ile kapı açıp kapamayı, motoru çalıştırmayı ve alarmı aktif etmeyi sağlıyor.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir